Projekbeskrivelse

Digital Koordinator

Opkvalificeringsforløb for jobsøgende med kort-, mellem- eller lang uddannelse

Digital Koordinator

Kunder //

Google Succes Online, Københavns Kommune, Aarhus Kommune og Esbjerg Kommune, Vallensbæk Kommune, Albertslund Kommune, Ballerup Næstved Kommune, Høje Taastrup Kommune, Hillerød Kommune, Gladsaxe Kommune, Frederiksberg Kommune, Hvidovre Kommune og Gribskov Kommune.

Baggrund //

Ledigheden blandt personer med kort, mellemlang eller lang uddannelse er fortsat voksende. For især den unge gruppe af ledige akademikere mangler en indgang til arbejdsmarkedet, hvor de kan kickstarte deres karriere, tilføre værdi til arbejdspladsen og løse alt lige fra praktiske til komplekse opgaver.

Digitalisering og ny teknologi rummer store muligheder for vækst og beskæftigelse for virksomhederne i Danmark. Det er godt nyt, men specielt de små og mellemstore virksomheder udfordres ved, at de i mange tilfælde ikke har kompetencerne til at gribe mulighederne ved øget digitalisering og nå deres kunder via digitale platforme.

Ifølge en ny undersøgelse mangler næsten 2 ud af 3 små og mellemstore virksomheder digitale kompetencer til at gennemføre og koordinere initiativer online. Det er specielt kompetencer i: Digital markedsføring, hjemmesideoptimering og webanalyse.

Konsekvensen af de manglende digitale kompetencer kan punktere virksomheders digitale rejse, inden den overhovedet er startet.

I 2017 blev en målrettet indsats med formålet om at hjælpe virksomheder og borgere med at få digitale kompetencer og skabe arbejdspladser i gangsat – her blev “Digital Koordinator” født.

Løsning //

Digital Koordinator er et opkvalificeringsforløb, der kombinerer teori, praksis og case-løsning. På tre intensive uger får de ledige de digitale færdigheder, som virksomheder efterspørger. Under forløbet tilegner kursisterne sig kompetencer inden for søgemaskineoptimering (SEO), sociale medier, søgemaskinemarkedsføring (SEM), hjemmesideredigering og -optimering, e-mailmarkedsføring, dataanalyse og meget andet. Undervisningen er praktisk, inspirerende, hands-on og virkelighedsnær, og målet er, at kursisterne kan skabe digital forandring i en virksomhed fra dag ét. Som en del af forløbet bliver kursisterne certificeret i Digital Markedsføring og Google Analytics.

De tre undervisningsuger afsluttes med et matchmaking-arrangement, hvor kursisterne inviteres til faglig speeddating med virksomheder, der efterspørger den viden og de kompetencer, som kursisterne har tilegnet sig på forløbet.

KPI Communications leverede //

 • Idé- og konceptudvikling
 • Projektstyring fra A-Z
 • Stakeholder management
 • Undervisere
 • Undervisningsplan, undervisningsmateriale og caseopgave
 • Planlægning og afvikling af infomøde
 • Marketingmateriale
 • Pressemateriale og PR
 • Planlægning, afvikling og evaluering af undervisning og matchmaking

Resultater //

Digital Koordinator har effekt. I stolt samarbejde med Københavns Kommune, Aarhus Kommune og Esbjerg Kommune har ‘Digital Koordinator’ givet mere end 1.200 borgere nye digitale kompetencer og bragt 73 % i beskæftigelse kun fire uger efter afsluttet undervisningsforløb.

Samarbejdspartnere //

Google Succes Online, IVÆKST, Københavns Kommune (herunder Arbejdsmarkedscentret, Jobcenter København Karrierecenter og Jobcenter København Ungecenter), Esbjerg Kommune (herunder Jobcenter Esbjerg og Business Esbjerg) samt Aarhus Kommune (herunder Jobcenter Aarhus og Erhvervshus Midtjylland).

Skal Digital Koordinator eller et af vores andre opkvalificeringsforløb udbydes for jeres borgere/medlemmer/medarbejdere?

KPI Communications udbyder traditionelt forløbet i samarbejde med kommuner, jobcentre og a-kasser,
men er altid åbne for nye, spændende samarbejdsmuligheder. Kontakt for nedenfor for at høre mere.

Indtast dit navn og telefonnummer nedenfor. Så ringer vi dig op for en uforpligtende samtale.

  Skal Digital Koordinator eller et af vores andre opkvalificeringsforløb udbydes for jeres borgere/medlemmer/medarbejdere?

  KPI Communications udbyder traditionelt forløbet i samarbejde med kommuner, jobcentre og a-kasser, men er altid åbne for nye, spændende samarbejds-muligheder. Kontakt for nedenfor for at høre mere.

  Indtast dit navn og telefonnummer nedenfor. Så ringer vi dig op for en uforpligtende samtale.