Projekbeskrivelse

Digital Koordinator

Opkvalificeringsforløb for jobsøgende med kort-, mellem- eller lang uddannelse

Digital Koordinator

Kunder //

Københavns Kommune, Københavns Erhvervshus, Aarhus Kommune, Esbjerg Kommune, Fredericia Kommune, Tårnby Kommune, HK Hovedstaden og Jobcenter CPH

Baggrund //

Virksomhederne i Danmark står over for de mest digitale kunder i verden, men det kan være svært for særligt de små og mellemstore virksomheder at imødekomme deres behov. Udfordringen bunder særligt i manglende kompetencer i: digital markedsføring, hjemmesideoptimering og webanalyse. Samtidigt med at virksomhederne mangler digitale kompetencer, oplever mange borgere med lang, mellemlang og kort uddannelse udfordringer med at finde et arbejde. Opkvalificeringsforløbet ‘Digital Koordinator’ blev på baggrund heraf skabt i 2017 i København og er siden da vokset, til i dag også at blive udbudt i flere andre kommuner. Endvidere tilbydes kurset i dag både online og fysisk.

Løsning //

Digital Koordinator er et opkvalificeringsforløb, der kombinerer teori, praksis og case-løsning. På tre intensive uger får de ledige de digitale færdigheder, som virksomheder efterspørger. Under forløbet tilegner kursisterne sig kompetencer inden for søgemaskineoptimering (SEO), sociale medier, søgemaskinemarkedsføring (SEM), hjemmesideredigering og -optimering, e-mailmarkedsføring, dataanalyse og meget andet. Undervisningen er praktisk, inspirerende, hands-on og virkelighedsnær, og målet er, at kursisterne kan skabe digital forandring i en virksomhed fra dag ét. Som en del af forløbet bliver kursisterne certificeret i Digital Markedsføring og Google Analytics.

De tre undervisningsuger afsluttes med et matchmaking-arrangement, hvor kursisterne inviteres til faglig speeddating med virksomheder, der efterspørger den viden og de kompetencer, som kursisterne har tilegnet sig på forløbet.

KPI Communications leverede //

 • Idé- og konceptudvikling
 • Projektstyring fra A-Z
 • Stakeholder management
 • Undervisere
 • Undervisningsplan, undervisningsmateriale og caseopgave
 • Planlægning og afvikling af infomøde
 • Marketingmateriale
 • Pressemateriale og PR
 • Planlægning, afvikling og evaluering af undervisning og matchmaking

Resultater //

 • 50+ afviklede hold i København, Aarhus, Esbjerg Fredericia, Tårnby, (og nu Job7)
 • 1.500 uddannede digitale koordinatorer
 • 73% af uddannede ledige er i beskæftigelse fire uger efter endt uddannelse
 • Stærk mediedækning i TVSyd, TV2Lorry, Berlingske, P4 Midtjylland mfl.

Samarbejdspartnere //

IVÆKST, Københavns Kommune (herunder Arbejdsmarkedscentret, Jobcenter København Karrierecenter og Jobcenter København Ungecenter), Esbjerg Kommune (herunder Jobcenter Esbjerg og Business Esbjerg) samt Aarhus Kommune (herunder Jobcenter Aarhus og Erhvervshus Midtjylland).

Skal Digital Koordinator eller et af vores andre opkvalificeringsforløb udbydes for jeres borgere/medlemmer/medarbejdere?

KPI Communications udbyder traditionelt forløbet i samarbejde med kommuner, jobcentre og a-kasser,
men er altid åbne for nye, spændende samarbejdsmuligheder. Kontakt for nedenfor for at høre mere.

Indtast dit navn og telefonnummer nedenfor. Så ringer vi dig op for en uforpligtende samtale.

  Skal Digital Koordinator eller et af vores andre opkvalificeringsforløb udbydes for jeres borgere/medlemmer/medarbejdere?

  KPI Communications udbyder traditionelt forløbet i samarbejde med kommuner, jobcentre og a-kasser, men er altid åbne for nye, spændende samarbejds-muligheder. Kontakt for nedenfor for at høre mere.

  Indtast dit navn og telefonnummer nedenfor. Så ringer vi dig op for en uforpligtende samtale.