Projekbeskrivelse

Visuel Koordinator

Opkvalificeringsforløb for jobsøgende med grafiske kompetencer

Visuel Koordinator

Opkvalificeringsforløb for jobsøgende med grafiske kompetencer

Kunder //

Jobcenter Aarhus

Baggrund //

Mens små- og mellemstore virksomheder hungrer efter digitale kompetencer, er der stor ledighed blandt multimediedesignere, grafiske designere, digitale konceptudviklere og lignende profiler. For eksempel er næsten hver fjerde grafiske designer stadig ledig ni måneder efter afslutningen af uddannelsen på DMJX og et år frem (2018). Samtidig betegner Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering jobmulighederne for denne målgruppe som “Mindre gode jobmuligheder” (Arbejdsmarkedsbalancen, 2019). Nogle af forklaringerne på den høje – og stigende – ledighed er, at mange grafiske arbejdsopgaver bliver outsourcet og konkurrencen skærpes (Journalisten, 2018), men også at de førnævnte profiler kun besidder en lille bid af de kompetencer, som virksomhederne efterlyser.

Løsning //

Visuel Koordinator er KPI Communications opkvalificeringsforløb målrettet multimediedesigner, grafisk designere og lign. Det er et seks-ugers efteruddannelsesforløb for jobsøgende multimediedesigner, grafisk designere og lign. Forløbet bygger oven på de jobsøgendes eksisterende kompetencer, så de i kombination med deres grafiske profil, står stærkere, når de skal ud og søge job. Efter forløbet har de jobsøgende tilegnet sig erhvervslivets efterspurgte digitale forretningskompetencer, et fagligt selvtillidsboost og hands on-erfaring med de mest anvendte digitale værktøjer.

Sideløbende med forløbet for jobsøgende afholdes to workshops for lokale virksomheder, der er interesseret i kompetencer inden for grafisk arbejde og digital markedsføring. Målet med disse workshops er, at give virksomheder inspiration, viden og motivation til at forbedre deres forretning gennem digitale værktøjer, men også at skabe og synliggøre virksomhedernes behov for visuelle- og digitale kompetencer.

Som en del af Visuel Koordinator bliver de jobsøgende tilknyttet en lokal virksomhed i starten af forløbet, hvor de sideløbende med holdundervisningen indgår i et praktikforløb. Her skal de visuelle koordinatorer hjælpe den pågældende virksomhed med digitale- og visuelle udfordringer enten in-house eller for virksomhedernes kunder. De jobsøgende vil løbende få nye produkter i deres portfolio og nye kompetencer og færdigheder på deres CV. Den tidlige tilknytning til en virksomhed skal være med til at skabe en stærkere ramme og større mulighed for ansættelse efter endt forløb.

KPI Communications leverede //

 • Idé- og konceptudvikling
 • Grafisk identitet
 • Afholdelse af infomøde og matchmaking
 • Projektstyring fra A-Z
 • Community-styring
 • Mobilisering af virksomheder
 • Undervisere og undervisningsmateriale
 • Marketingmateriale
 • Stakeholder management
 • Planlægning, afvikling og evaluering

Resultater //

Over 40 virksomheder har deltaget i Visuel Koordinator-forløbet.

21 virksomheder fået tilknyttet en Visuel Koordinator-praktikant.

Samarbejdspartnere //

HK Østjylland, Jobcenter Aarhus og IVÆKST

Skal Visuel Koordinator eller et af vores andre opkvalificeringsforløb udbydes for jeres borgere/medlemmer/medarbejdere?

Tag fat i os, så vi sammen kan undersøge mulighederne for Visuel Koordinator forløbet.
KPI Communications udbyder forløbet i samarbejde med kommuner, jobcentre og a-kasser. Kontakt os nedenfor for mere information.

Indtast dit navn og telefonnummer nedenfor. Så ringer vi dig op for en uforpligtende samtale.

  Skal Visuel Koordinator eller et af vores andre opkvalificerings-forløb udbydes for jeres borgere/medlemmer/medarbejdere?

  Tag fat i os, så vi sammen kan undersøge mulighederne for Visuel Koordinator forløbet. KPI Communications udbyder forløbet i samarbejde med kommuner, jobcentre og a-kasser. Kontakt os nedenfor for mere information.

  Indtast dit navn og telefonnummer nedenfor. Så ringer vi dig op for en uforpligtende samtale.